تندروها تا جایی پیش رفتند که روحانی را تهدید به مرگ کردند و گفتند استخر فرح در انتظارت خواهد بود
آفتابنیوز : سرویس سیاسی- پس از ابراز حمایت چندین تن از نخبگان حاکم در ایران، ظریف وزیر امور خارجه بار دیگر به پست خود بازگشت اما تندروهای مخالف او کماکان به دنبال پیروزی در انتخابات بعدی هستند.
به گزارش
آفتابنیوز؛ سایت "المانیتور" با اشاره به ذوقزدگی زودهنگام تندروها نسبت به انتشار خبر
استعفای ظریف مینویسد: "حمید رسایی از نمایندگان سابق اصولگرا که به تندروی شهره بود اخیرا اشاره کرد که ظریف مانند قماربازی است که تمام آنچه داشت را در قمار اعتماد به "جان کری" وزیر خارجه سابق آمریکا قرار داد و باخت. "محمود نبویان" از دیگر سیاستمداران محافظهکار زمانی که خبر استعفای ظریف اعلام شد گفت مردی که پشت توافقهای آسیبدیده سعدآباد، پاریس، ژنو، لوزان، برجام و اف ای تی اف بود، استعفا داد، خدا را شکر. "جواد کریمی قدوسی" نماینده محافظهکار مجلس نیز با دادن شیرینی به همکاراناش در مجلس گفت که مطمئن است دوره ظریف به پایان رسیده است.
بعداً اما مشخص شد که
خوشحالی تندروها از استعفای ظریف بیموقع و زودرس بود. تعدادی از نخبگان حاکم در ایران برمشروعیت ظریف صحه گذاشتند و او را تحسین کردند و پس از آن بود که ظریف به پست خود بازگشت. مهمترین حمایت از سوی
سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که موقعیت ظریف را تقویت میکند.
سلیمانی از ظریف به عنوان مسئول اصلی سیاست خارجی ایران یاد و تاکید کرد که او همواره از سوی عالیترین سطوح نظام به حصوص رهبر انقلاب مورد حمایت بوده است.
روحانی نیز با استعفای ظریف مخالفت کرد.
دولت آمریکا از برجام خارج شده و درصدد کارزار فشار حداکثری علیه ایران است. آمریکا تحریمهای شدیدی را علیه ایران اعمال کرده است. در نتیجه این موضوع اقتصاد ایران از سوی تحریمهای امریکا تحت فشار است و تندروها به همین خاطر میگویند که امریکا غیرقابل اعتماد است.
موضع تندروها در ایران به شدت شبیه به موضع نتانیاهو بود. نتانیاهو نیز در خوشحالی از شنیدن خبر استعفای ظریف گفت چه بهتر از شرش خلاص شدیم. سیاست ایران اگرچه با محدودیتهایی مواجه است اما یکپارچه و ثابت نیست و با رقابت شدید میان جناحهای رقیب در عرصه سیاست خارجی و داخلی و دیدگاههای متفاوت آنان همراه است. اکنون جناح محافظهکار نشان داده که مایل است هر کاری را انجام دهد که نه تنها ظریف که کلیت دولت روحانی را پایین بکشد. در صدر این گروه جبهه پایداری قرار دارد که سالها تلاش کرده اصلاحطلبان را از صحنه سیاسی ایران حذف کند. این طیف به شدت مخالف تعامل با غرب و موافق انزواگرایی به سبک کرهشمالی هستند. در ماههای اخیر، اعضای نزدیک به این طیف در مجلس ایران طرحهایی را ارائه کردهاند که خواستار استیضاح ظریف، روحانی و حتی برکناری علی لاریجانی رییس مجلس به دلیل حمایت او از روحانی شدهاند. بیدلیل نیست که اعضای جبهه پایداری از شنیدن خبر استعفای ظریف خوشحال شدند".
این سایت در ادامه مینویسد: "تندروها تا جایی پیش رفتند که روحانی را تهدید به مرگ کردند و گفتند استخر فرح در انتظارت خواهد بود. این نوع رفتارها از سوی آنان یادآور سالهای پایانی ریاست جمهوری رییسجمهوری دولت اصلاحات است که تلاشهایش برای تعامل با غرب در نهایت بینتیجه ماند. حمایت ایران از سرنگونی رژیم طالبان در افغانستان توسط ایالت متحده پس از حملات یازدهم سپتامبر با قرار دادن ایران در محور شرارت از سوی بوش رییسجمهوری وقت آمریکا باعث شد تا امکان بهبود روابط میان طرفین فراهم نشود".
"المانیتور" در پایان میافزاید: "پایان کار دولت اصلاحات باعث به قدرت رسیدن احمدینژاد شد. درست است که ظریف به پست خود بازگشته است اما محافظهکاران خیز برداشتهاند تا در انتخابات پارلمانی و ریاستجمهوری ایران در سالهای 2020 و 2021 پیروز شوند. بازی آنان در صورتی به هم خواهد خورد که اروپاییها در برابر فشار آمریکا بایستند و مزایای اقتصادی برجام عاید ایران شود. نتیجه این منازعه چند بعدی هنوز معلوم نیست اما قطعا مهم خواهد بود".
باز هم تندروها از مردم شکست خواهندخورد شک نکنید
"مراقب باشید که انقلاب دست نا اهلان نیفتد" (امام راحل)
تند نرو